professional coach

Van deelnemer tot professional

Personal Body Plan is gebouwd op de vier kernelementen gedrag, voeding, training en herstel. Wij geloven dat deze vier kernelementen onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn om een duurzaam resultaat te realiseren. Je Personal Body Plan wordt dan ook samengesteld door het team van onze in-house experts.

Wij vinden dat je tijdens het proces naar de beste versie van jezelf ook dagelijks de beschikking moet hebben over je eigen gecertificeerde Personal Body Coach. Dit is de motivator tijdens het gehele traject. Niet verantwoordelijk voor het samenstellen van je plan, wel voor de ondersteuning tijdens het proces.

Ons doel met Personal Body Plan is om zoveel mogelijk mensen te helpen. Dit willen en kunnen we echter niet alleen. Er zijn gezien de problematiek rondom onder andere overgewicht namelijk meer mensen die we kunnen helpen dan dat er professionals zijn die deze hulp kunnen bieden.

Daarom is Personal Body College als evidence-based opleidingsinstituut een belangrijke pilaar in het realiseren van ons doel. Hoe meer mensen we kunnen opleiden tot professional, hoe meer mensenlevens we in de positieve zin van het woord kunnen veranderen. Daarom is de opleiding tot Personal Body Coach ook gratis.

Er zijn meer mensen die coaching nodig hebben dan dat er professionals zijn die coaching kunnen verstrekken. Hoe meer professionals we opleiden hoe meer mensenlevens we in positieve zin kunnen veranderen. Dat is de filosofie achter Personal Body College als opleidingsinstituut.

De mensen achter Personal Body College

Als Knowledge & Education Lead is Paul Bosma eindverantwoordelijk voor de inhoudelijke invulling van Personal Body College. Dit doet hij samen met het inhoudelijke team van experts, voedingsdeskundigen en bewegingswetenschappers.

Door middel van actuele wetenschappelijke kennisdocumenten, video’s, casussen en workshops worden de kennis en vaardigheden van onze Personal Body Coaches ontwikkeld, getoetst en afgestemd op jouw behoeftes. Een greep uit onze experts:

Paul Bosma, Knowledge & Education Lead (Behavior, Nutrition, Training & Recovery)
Milou Eisink, Nutritional Lead
Tom Grootendorst, Training Lead
Rien Verbeek, Personal Body Therapist
Denise Horsthuis, Coach Lead

Welke opleidingen zijn er?

Op dit moment is het mogelijk om opgeleid te worden tot Personal Body Coach. Dit is de digitale coach die als motivator deelnemers van Personal Body Plan op afstand begeleidt. In de nabije toekomst zullen we ook de opleidingen tot Personal Body Trainer (fysieke coach), Personal Body Nutritionist (voedingscoach) en Personal Body Therapist (herstel- en beweegcoach) aanbieden.

Om in aanmerking te komen voor de opleiding tot Personal Body Coach is het een voorwaarde dat je zelf minimaal 6 maanden ervaring hebt als deelnemer van Personal Body Plan en nog steeds actief bent. De kennis die jij hebt opgedaan in je eerste zes maanden Personal Body Plan bieden jou een basis om te starten met de opleiding.

Als je aan deze minimale voorwaarden voldoet dan maak je kans om de opleiding tot Personal Body Coach te mogen volgen. Je geeft je interesse aan door op de button met ‘Word coach’ te klikken en het contactformulier in te vullen. Periodiek start er een nieuwe lichting en er zijn per lichting maar een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Hoe leiden wij op?

De opleiding is evidence-based en samengesteld door ons team van experts die onder andere bestaat uit bewegingswetenschappers en voedingsdeskundigen. Zij fungeren ook als de docenten tijdens de opleiding. De opleiding ziet er globaal als volgt uit:

  • 5 verschillende inhoudelijke modules (de 4 pijlers gedrag, voeding, training en herstel en coaching)
  • 4 online webinars voor de inhoudelijke modules gedrag, voeding, training en herstel
  • 1 offline workshop op het gebied van coaching
  • 1 online toets (2 delen: Theorie en Casuïstiek)

De opleiding volg je grotendeels in eigen tijd, vanuit huis . Het is dus noodzakelijk om zelf te studeren. Afsluitend vindt een offline workshop plaats, waarbij je inhoudelijke kennis op het gebied van coaching aangereikt krijgt en je in de praktijk aan de slag gaat met de inhoud van de verschillende modules.

• Opleidingsmanual bestaande uit 150+ pagina’s
• Online videomateriaal per inhoudelijke module (gedrag, voeding, training en herstel)

Als gecertificeerd Personal Body Coach blijven de experts je constant voorzien van nieuwe ontwikkelingen in de wetenschap. Op deze wijze blijf je constant up-to-date van de laatste inhoudelijke kennis. Daarnaast krijg je van ons:

• Wekelijks een update met actuele en evidence-based informatie
• Per kwartaal een coach bijeenkomst met theoretische en praktische workshops
• Personal Body Plan – Zonder Coach

Bovendien blijven we het platform zowel inhoudelijk als technologisch constant door ontwikkelen en blijven we je voorzien van de business tools om je eigen bedrijf verder uit te bouwen zodat we gezamenlijk onze missie kunnen waarmaken.

Help ook mee!

Zoveel mogelijk mensen helpen de beste versie van zichzelf te worden kunnen en willen we niet alleen. We hebben jouw hulp hierbij hard nodig! Wil je van je passie je beroep maken? Bekijk dan snel onze professionele opleidingen.

Via deze blog houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom Personal Body College en zullen onze experts hun kennis en kunde met je delen, zodat je als professional altijd op de hoogte blijft van de laatste inzichten.

– Tom Barten, oprichter Personal Body Plan

P.S. Personal Body College is te volgen op Facebook en Instagram   

Volg je Personal Body Plan en wil je ook coach worden?

Maak van je passie je beroep met onze opleidingen